
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan Ahmet Yesevi Parkı’nda toplanan gençler uygunsuz hareketler yapıp vatandaşı rahatsız ediyor.
Genç erkek ve genç kızların birlikte uygunsuz bir şekilde parklarda hareket etmesi çevredeki vatandaşların tepkisine neden oluyor. Ahlaki olmayacak şekilde davranan gençler yüzünden farklara gidemeyen mahalle sakinleri parklarda güvenlik önlemlerinin artırılmasını istiyor.
Uygunsuz hareketlerde bulunuyorlar
Bu gençler yüzünden parklara gidip çocuklarıyla zaman geçemediklerini söyleyen mahalle sakinleri, çocuklarını da tek başlarına parklara göndermeye korktuklarını söyledi. Gençlerin kız erkek gelip parkın ücra köşelerinde oturup uygunsuz hareketlerde bulunduklarını söyleyen vatandaşlar yetkililerin artık bu gençlere bir şekilde müdahale etmesi gerektiğini belirtti.
Vatandaşlar tepkilerini dile getirdi
“Biz bu gençler yüzünden ne parka gelebiliyoruz ne de çocuklarımızı oynamaları için rahat bir şekilde parka gönderebiliyoruz” diyen Hüseyin Bakırcı, “toplumun geleceği olan gençlerimiz ahlaki bir çöküntü içerisinde. Bu parklar onlar için bir sığınak haline gelmiş. Bizler aileleri olarak bu gençlerin bir şekilde bu uygunsuz yaşamdan kurtarılmasını istiyoruz. Böyle giderse gençlik batacak.” diye sitem etti.

Kavga, uyuşturucu ve ahlaksızlık
Gençlerin sadece gündüz saatlerinde rahatsızlık vermediklerin günün her saatinde soru yarattıklarını vurgulayan Bakırcı, “Gece karanlığında bu parklarda gençlerin bazen uyuşturucu kullandığına şahit oluyoruz. bağırıp çağırıyorlar, bazen kavga ediyorlar. Bu sorun gittikçe büyüyor” şeklinde konuştu.